Kanēļa radziņi ar āboliem

Video recepte

Sastāvdaļas ( 24gb. ):

 

300g kviešu milti
50g rudzu pilngraudu milti
200g sviests
200g skābais krējums 20%
1 tējk. cepamais pulveris
1 tējk. piparkūku garšvielas
sāls
pūdercukurs pārkaisīšanai

Pildījumam:

3-4 āboli
4 ēd.k. cukurs
2 ed.k. kanēlis

Pagatavošana:

 

1. Miksera bļodā iebeu visas sastāvdaļas - kviešu miltus, rudzu pilngraudu miltus, cepamo pulveri un samaisa. Tad pievieno krējumu un mīkstu sviestu, sāli un cukuru un piparkūku garšvielas. Mīklu kārtīgi samaisa līdz veidojas vijīga mīkla. Mīlklu ietin plēvē un ieliek ledusskapī uz 30 min.

2. Pa to laiku es sagriezu ābolus un sajaucu kanēli ar cukuru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

3. Aukstu mīklu dala mazākās daļās un katru daļu izrullē. Apkaisa ar cukuru ur kanēli un sagriež trīsstūros. Uz katra liek ābola šķēli un sarullē. Pārliek uz paplātes un cep apm. 30 min.

4. Un tad smukumam pārkaisa ar pūdercukuru🫶⠀